Zhurmat në vesh

CFARË ËSHTË TINNITUSI?

       Askush tjetër nuk dëgjon zhurma, por ju i dëgjoni ato gjatë gjithë kohës.

       Ato i dëgjoni si zhurma kumbuese, gumëzhima, zukatje, fërshëllima ose zhurma të tjera irrituese që vazhdimisht dëgjohen në veshët tuaj dhe është acaruese.

Nga ku vjen zhurma në veshin tim?

       Ju ndoshta keni tinnitus që nuk është një sëmundje por një simptomë që rrjedh nga një sërë shkaqesh. Cfarë ju po dëgjoni janë zhurma të gjeneruara nga sistemi juaj nervor ose truri.

       Nëse keni humbje dëgjimi truri juaj ndonjëherë e mbikompenson atë duke krijuar vetë një zhurmë në sfond.

       Më e shumta e njerëzve që vuajnë nga tinnitusi kanë ndonjë formë humbjeje dëgjimi që lidhet me nervat që përfshihen në dëgjim.

       Disa forma të tinnitusit jane të lidhura me lëvizjen e muskujve përreth veshit ose probleme me rrjedhjen e gjakut në fytyrë ose qafë.

Vetë tinnitusi nuk është një shenjë e një problemi të rëndë shëndetësor.

Cfarë e shkakton tinnitusin?

Ai shkaktohet nga një sërë faktorësh, disa prej të

cilave nuk janë në dorën tuaj përshembull plakja.

Shpesh,tinnitusi shkaktohet nga ekspozimi i vazhdueshëm…

TRAJTIMI I TINNITUSIT

Një nga mënyrat më të zakonshme të trajtimit të

zhurmave në vesh është ajo me zë të përforcuar.

Tingujt e gjeneruar nga aparatet e dëgjimit ndihmojnë …